Rólunk

 

Amikor 2000-ben Veresegyházon felépült a Vincze Horse Club, még mi is csak remélni mertük az elkövetkezendő évek elképesztő sikereit és azt, hogy istállónk a lovassport kiemelkedő nemzetközi eredményeket elért központi bázisa lesz, ahol a fiatal díjlovakat alapszinten képezzük.

Ugyanebben az esztendőben, nemzetközi mércével is elismerten versenyző lipicai fogat került az istálló tulajdonába. A gyönyörű szürke fogat a magyar hajtójával számtalan sikert ért el. Lipicai fogatunk legnagyobb sikerei a 2004-es esztendőhöz köthetőek. Ebben az évben az istálló, a csodaszép szürke fogatával az Aachenban megrendezésre került nemzetközi fogathajtó versenyen megnyerte a csapat aranyérmet, majd Kecskeméten, a hazai rendezésű négyes fogathajtó világbajnokságon egyéni negyedik helyezést értünk el és mellette a csapatvilágbajnoki cím is felkerült a szürkéink eredménylistájára.

Ezt követően a lipicai fogat helyét német félvérek vették át istállónkban. 2007-től Boyd Exell - mára már négyszeres Világbajnok ausztrál hajtó - kapta meg a versenyzési lehetőséget a fekete oldenburgi félvérekkel. Keze alatt a "Black team" 2009 és 2016 között, zsinórban hétszer nyerte meg az Aacheni Nemzetközi Fogathajtó Versenyt. Ekkor, a már nemzetközi szinten bizonyított lovak Angliába kerültek, hogy az évek során öt világkupa döntő győzelemnek is örülhessünk.

A Vincze Horse Club fogatának legnagyobb eredménye, hogy négy világbajnoki aranyéremhez segítettük Boyd Exellt ( 2010. Kentucky, 2012. Riesenbeck, 2014. Normandia, 2016. Breda).

 A veresegyházi istállóban 2006 óta a fiatal díjlovak kiképzése folyik. "Fiataljaink" rendszeres, sikeres résztvevői az országos díjlovas versenyeknek. 2013-ban Schufro Armani nevű lovunk az 5 éves fiatal díjló kategória magyar bajnoka lett, majd 2014-ben 6 éves kategóriában Bálint Tamással a hátán, megvédte a bajnoki címét tovább öregbítve ezzel istállónk hírnevét.

A Vincze Horse Club csapatának nevében örömteli böngészést kívánunk a honlapunkon, vagy a Facebook oldalunkon, illetve sok szép lovas sikert és boldog pillanatot lóháton, vagy a bakon!

Vincze Zsaklin